13 september 2024

Nut en noodzaak van duurzame inzetbaarheid

Van werknemers wordt verwacht dat ze zich continu aanpassen aan technologische ontwikkelingen en veranderende behoeften binnen het bedrijf. Door de snel veranderende arbeidsmarkt krijgt duurzame inzetbaarheid steeds meer aandacht. Want het vermogen van medewerkers om hun hele loopbaan productief, gemotiveerd en gezond te blijven werken, is belangrijk voor bedrijf en werknemer. Zowel voor het behouden van de baan, als voor persoonlijke groei en ontwikkeling. Voordelen dus voor werkgever en werknemer. In dit artikel geven we tips hoe je duurzame inzetbaarheid als werkgever kunt vergroten.
Personeel opleiden

4 redenen waarom investeren in duurzame inzetbaarheid een must is voor elke werkgever

1. Wanneer je als werkgever investeert in je werknemers, leidt dit tot flexibel en beter inzetbaar personeel. Werknemers kunnen dan namelijk makkelijker switchen tussen verschillende taken, rollen en verantwoordelijkheden.
2. Medewerkers die zich blijven ontwikkelen zijn over het algemeen productiever en meer gemotiveerd.
3. Ook brengen deze medewerkers vaak meer nieuwe perspectieven en ideeën in. Dit zorgt voor meer innovatie en creativiteit in je organisatie of bedrijf.
4. Werken aan een duurzame inzetbaarheid draagt ook bij aan een positieve werkcultuur. Met een hogere tevredenheid en een lager werknemersverloop als gevolg.

5 manieren van duurzame inzetbaarheid

1. Opleidingsmogelijkheden: bied regelmatig opleidings- en trainingsprogramma’s aan.
2. Loopbaanontwikkeling: door het opstellen van een ontwikkelplan help je medewerkers om hun doel te bereiken.
3. Coaching: veel werknemers waarderen het om regelmatig te praten. Verdiep je in hen, hiermee laat je zien dat je betrokken bent.
4. Flexibiliteit: geef je medewerkers ook de mogelijkheid om bij te leren zonder dat het te veel stress met zich meebrengt. Laat ze (gedeeltelijk) onder werktijd bijscholen.
5. Erkenning en beloning: laat zien dat je werknemers die tijd en energie steken in hun ontwikkeling waardeert.

Zoals je ziet, kan duurzame inzetbaarheid je organisatie versterken. Door opleidingsmogelijkheden aan te bieden, verbeter je niet alleen de productiviteit en efficiëntie, je creëert ook een aantrekkelijke werkomgeving voor je personeel. Dat motiveert hen om te blijven.

Een waardevolle opleidingspartner

Yonder helpt bij het opleiden van werknemers met landelijk erkende cursussen en beroepsopleidingen. Samen met organisaties uit diverse sectoren ontwikkelen we maatwerkopleidingen op mbo-niveau. We kijken naar de wensen van het bedrijf en de ontwikkelbehoefte van de werknemer. Met op maat gemaakt programma’s wordt het talent van jouw werknemers optimaal benut! Neem eens een kijkje bij ons opleidingsaanbod

Yonder ontzorgt

Wij begeleiden en ontzorgen jouw organisatie bij de scholing van je werknemers. Bij Yonder kun je rekenen op:
- een breed aanbod van cursussen en maatwerkopleidingen op mbo-niveau
- een team van ervaren en deskundige docenten
- een flexibele en persoonlijke aanpak
- een landelijk erkend certificaat of diploma.

Deel dit artikel

Neem contact met ons op

Wil je weten wat Yonder voor jouw bedrijf of organisatie kan betekenen? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek. Wij helpen je graag om jouw werknemers te motiveren om zich te blijven ontwikkelen!

Onze vakgebieden

In welk beroep wil jij straks gaan werken? Ontdek welke vakgebied bij jou past.