Werktuigkundige Installatietechniek
Service Technicus Werktuigkundige Installaties
Als Service Technicus Werktuigkundige Installaties sleutel je aan installaties in de woning- of utiliteitsbouw. Je kunt de belangen van opdrachtgevers binnen de wet- en regelgeving flexibel interpreteren. Op die manier tref jij tijdelijke voorzieningen, waardoor gebouwsystemen (of delen daarvan) kunnen blijven functioneren. Je improviseert veel en werkt zelfstandig. Dankzij jouw rapportages kunnen ontwerpers en onderhoudsmanagers passende voorstellen formuleren aan de opdrachtgever of controlerende instantie. Daarnaast informeer en instrueer je service- en onderhoudsmonteurs over de werkwijze bij het installeren en monteren in gebouwinstallaties.
Niveau
Niveau 4
Leerweg
BBL
Diplomering
Diploma
Duur
2 jaar
Past dit bij mij?
Twijfel jij nog tussen meerdere opleidingen? Als je service technicus wilt worden heb je in elk geval:
- Technisch inzicht en je bent graag praktisch bezig
- Leidinggevende capaciteiten
- Je kunt planningen maken en aanhouden
De voordelen van
Service Technicus Werktuigkundige Installaties
-
Onderwijs volgens de praktijk
- Praktijklokalen speciaal voor jouw opleiding
- Wij denken met je mee
- Praktijkgericht onderwijs
Jouw carrièrepad
Niveau 3
Niveau 4
Service Technicus Werktuigkundige Installaties
Zij gingen jou voor
Meer informatie
In het basisdeel van de opleiding leer je hoe je apparatuur, installaties en systemen inspecteert. Je begint met het voorbereiden van de inspectie. Je neemt voorzorgsmaatregelen en voert de zintuiglijke inspectie aan apparatuur, installaties en systemen uit. Daarnaast voer je metingen en tests uit, stel je een eerste diagnose en rapporteer je de resultaten. Je rondt de inspectiewerkzaamheden netjes af. Vervolgens ga je aan de slag met de optimalisatie van apparatuur, installaties en systemen en verhelp je storingen. Ook deze werkzaamheden bereid je voor. Je neemt voorzorgsmaatregelen voor het verhelpen van storingen en voor de optimalisatie van apparatuur, installaties en systemen. Je demonteert, bewerkt, herstelt en monteert losse componenten. Je controleert en test de werkzaamheden, levert apparatuur, installaties en systemen op en rond ook de onderhouds- en modificatiewerkzaamheden netjes af. Tijdens het profieldeel lokaliseer en analyseer je (complexe) storingen in (grote) werktuigkundige installaties. Je voorkomt het vrijkomen van koolmonoxide bij gasverbrandingsinstallaties.
Op de website van Samenwerking Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) vind je cijfers over de opleiding. Bijvoorbeeld wat het startsalaris is en hoe groot de kans is op werk.
- Je hebt een vmbo-diploma kaderberoepsgerichte, theoretische of gemengde leerweg.
- Je hebt een diploma basisberoepsopleiding op niveau 2 of een diploma van een andere vakopleiding op niveau 3.
- Je hebt een overgangsbewijs van 3 naar 4 Havo of VWO.
Tijdens deze BBL-opleiding werk je 32 uur per week bij een erkend leerbedrijf en ga je één dag of één avond per week naar school.
Beroepsgerichte vakken:
- Vakleer
- Practicum
- Keuzedelen
Algemene vakken:
- Nederlands
- Engels
- Rekenen
- Burgerschap
De kosten van een opleiding of cursus is afhankelijk van verschillende factoren. Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap bepaalt elk jaar de hoogte van de kosten. Je betaalt het cursusgeld via onze school.
Overige kosten
Daarnaast betaal je voor materialen die nodig zijn om je vak te kunnen leren. Bijvoorbeeld werkkleding, gereedschap of computerprogramma’s. Een deel van deze kosten vind je in het kostenoverzicht. Vraag ons gerust naar de overige kosten.
Heb jij je keuze gemaakt?
Meld je aan voor de opleiding
Service Technicus Werktuigkundige Installaties
Heb je een vraag?
Een van onze studiecoaches staat voor je klaar
Agenda
-
24 november
- Open dagen
Open Dag: maak kennis met onze school van 10.00 - 14.00 uur -
6 februari
- Open dagen
Open Avond: maak kennis met onze school van 18.00 - 21.00 uur -
27 maart
- Open dagen
Informatieavond: voor een studiekeuze die écht goed voelt 18.00 - 21.00 uur