de Wever
05 september 2024

Zo word je een toekomstbestendige zorgprofessional

'Ik kan het iedereen die overweegt in de zorg te werken alleen maar aanraden.'
Elke dag iets betekenen voor een ander, daar draait het om in de zorg. Met een BBL-opleiding in de zorg kun je jouw huidige kennis en ervaring in de zorg uitbreiden, maar het is ook een mooie keuze als je een switch wil maken en pas de eerste stappen zet in deze branche.

"Een leven lang ontwikkelen houdt in dat er veel snelle veranderingen zijn op de arbeidsmarkt, waardoor het belangrijk is dat je je blijft bijscholen", vindt Annemiek Jacobs, e-coach bij Yonder. "Wij bieden die kans ook voor zij-instromers, die vanuit allerlei andere vakgebieden komen."

Leren in de praktijk
Guido van Son is zo'n zij-instromer. "Ik wilde al heel lang in de zorg werken, maar dat gaat niet zonder relevante opleiding. Gelukkig ontdekte ik het BBL-traject bij Yonder, waarbij je 8 uur in de week naar de opleiding gaat en 28 uur bij een zorginstelling aan de slag gaat", vertelt hij. "In mijn geval is dat GGZ Breburg."
Brenda Nooijens, praktijkbegeleider GGZ Breburg: "Het is heel fijn om op deze manier met studenten te werken. Wat ze op school leren, kunnen ze gelijk in de praktijk brengen. Wij als GGZ hebben daar echt heel veel aan."

Verdieping dankzij medestudenten
Guido: "Het was in het begin even zoeken naar de balans tussen opleiding, werk en privé, maar het is zeker de moeite waard. Je zit met mensen in de schoolbanken die allemaal bij een andere zorginstelling werken, dus je krijgt ook veel input vanuit andere hoeken. Dat geeft verdieping. Ik kan het iedereen die overweegt in de zorg te werken alleen maar aanraden."

Klaar voor de toekomst
"Toekomstbestendige zorgprofessionals opleiden, die actief en proactief mee kunnen bewegen met veranderingen in de arbeidsmarkt, dat is waar Yonder voor gaat", verduidelijkt Annemiek. "Er zijn op dit moment zo veel kansen in de zorg en het is een ontzettend dankbaar beroep, dus ik zou zeggen: pak die kans."

Deel dit artikel