13 september 2024

Ontdek onbekende subsidiemogelijkheden

Nederland kent meerdere financieringsmogelijkheden voor opleidingen en trainingen voor werknemers. In de jacht naar subsidies zien veel HR-afdelingen al snel door de bomen het bos niet meer. De wereld van subsidies is vaak onbekend en de aanvraagprocedures en de eisen waaraan moet worden voldaan, zijn complex. Weerhoud deze onwetendheid jouw organisatie om de scholingsmogelijkheden van je medewerkers volledig te benutten? Bij Yonder hebben we die kennis in huis en helpen we je graag bij het vinden en aanvragen van geschikte subsidies.
Personeel opleiden Subsidie
Met dit artikel helpen we je alvast op weg om je HR-budget optimaal in te zetten. We werken hiervoor samen met Considium. Zij zijn specialist en bevelen subsidies aan waarvan de meeste HR-professionals nog nooit hebben gehoord. Hierdoor houdt jouw organisatie meer budget over voor scholing. Dat komt de groei en flexibiliteit van je personeelsbestand ten goede!

Subsidies voor specifieke branches

Veel bedrijven maken gebruik van de bekende subsidieregeling ‘praktijkleren’ van het RVO. Deze regeling dekt maximaal 2.700 euro voor studiekosten en begeleidingsuren. Maar er zijn talloze andere subsidies, vooral binnen specifieke branches. Sectoren waar sprake is van een groot personeelstekort, zoals de zorg en techniek, kennen ruime mogelijkheden voor zowel bij- als omscholing. Dat is niet alleen gunstig voor individuele werknemers, maar ook als je het personeelsbestand wilt versterken en tegelijkertijd kosten wilt besparen.

Verschuiving subsidies

Een opvallende trend is de verschuiving van subsidies van bedrijven naar individuen, zoals bij het voorheen bekende STAP-budget en Brabant Leert. Deze verandering heeft gevolgen, omdat het geld nu niet rechtstreeks bij HR ligt. Daarom is het steeds belangrijker om overige subsidies te benutten, zodat je personeel blijft profiteren van alle beschikbare mogelijkheden.

Kortom, advies van een subsidie-expert kan een strategische zet zijn als jouw HR-afdelingen de financiële middelen optimaal wil benutten. Je bespaart niet alleen kosten, maar tilt tegelijkertijd de personeelsontwikkeling naar een hoger niveau.

Een waardevolle opleidingspartner

Naast advies over subsidies helpt Yonder uiteraard ook bij het opleiden van werknemers. Dit doen we met landelijk erkende cursussen en beroepsopleidingen. Samen met organisaties uit diverse sectoren ontwikkelen we maatwerkopleidingen op mbo-niveau. We kijken naar de wensen van het bedrijf en de ontwikkelbehoefte van de werknemer. Met op maat gemaakt programma’s wordt het talent van jouw werknemers optimaal benut!

Yonder ontzorgt

Wij begeleiden en ontzorgen jouw organisatie bij de scholing van je werknemers. Bij Yonder kun je rekenen op:
- een breed aanbod van cursussen en maatwerkopleidingen op mbo-niveau
- een team van ervaren en deskundige docenten
- een flexibele en persoonlijke aanpak
- een landelijk erkend certificaat of diploma.

Deel dit artikel

Neem contact met ons op

Wil je weten wat Yonder voor jouw bedrijf of organisatie kan betekenen? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek. Wij helpen je graag om jouw werknemers te motiveren om zich te blijven ontwikkelen!

Onze vakgebieden

In welk beroep wil jij straks gaan werken? Ontdek welke vakgebied bij jou past.