13 september 2024

Verbeteren van studentbegeleiding stopt nooit

Ook dit schooljaar gaat Yonder voor de allerbeste begeleiding van studenten. De Wet verbetering Rechtsbescherming mbo-studenten (WRM) - die nu een jaar in werking is - dwingt ons hier nog nauwkeuriger mee om te gaan. We vertellen je graag hoe we dat doen.

Bij Yonder besteden we veel aandacht aan de zogenoemde 'begeleidingsdriehoek', oftewel: iedereen die bij de begeleiding van studenten betrokken is. We blijven gedurende de opleiding in contact met zowel de docent, BPV-begeleiders (E-coaches) en praktijkopleiders (werkbegeleiders). In het kader van de AVG is het soms lastig om alle betrokken partijen op de hoogte te houden van het verloop van de opleiding, maar we zorgen dat de privacy van de student altijd gewaarborgd is. 

Gemotiveerde studenten

De verbinding tussen BPV-begeleiders, docenten, praktijkopleiders en accountmanagers is in onze ogen cruciaal voor het monitoren en motiveren van de student. We brengen hen met elkaar in contact wanneer dat nodig is, bijvoorbeeld als een student studievertraging op dreigt te lopen. Daarnaast bewaken we de vastgestelde frequentie van BPV-bezoeken en de bijbehorende verslagen. Alles om ervoor te zorgen dat de student zo voorspoedig mogelijk kan leren én werken.


Deel dit artikel

Meer weten?

Wil je meer weten over wat Yonder voor jouw bedrijf of instelling kan betekenen? Neem dan contact op voor een vrijblijvend gesprek. We helpen je graag jouw werknemers te motiveren om zich te blijven ontwikkelen.